20 Nisan 2012 Cuma

DIY - Tişörtten Saç Bandına


Eski tişörtlerden rengarenk ve çok şık saç bandı yapabiliriz. O kadar da basit ki. Esnek, yumuşak ve rahat. Özellikle küçük hanımlar buna bayılacaklar. 
Kolay Gelsin :)







İhtiyacınız olacak malzemeler sadece eski tişörtler veya jarse kumaş parçaları.
Kumaşınızı  uzun şeritler haline kesin. Şeritler kendi başınızın veya kızınızın başının 2 katı olmalı. Yaklaşık 5cm kalınlığında  saç bandı için 1cm lik şeritlerden 5 adet kullanacağız.
Diğer adımımız 5 şeridi uçlarından birbirine dikmek olacak.
Şimdi, şeritlerinizin tek tek çekin ve birbirinden ayırın. Şeritler bu arada kıvrılacaktır. Sonra da solda 3 sağda 2 şerit kalacak şekilde ayırın.
Şimdi bu 5 şeritli örgüye başlıyoruz. 

Öncelikle soldan bir şerit alıp ( res.1) sağa  hemen yanındakinin üzerine atıyoruz (res.2). Sonra sağdaki 3. şeridi (res.3) alıp solda daha önce attığımız şeridin üzerine atıyoruz (res.4). Sonra  da 5 şeridin ortasındaki şeridi alın ve sağ tarafa bırakın. (res.5) Böylece şimdi de sağda örmeye başlayabilirsiniz. Şimdi solda 2 sağda 3 şeridiniz var. Başlangıcın tam tersi gibi. (res.6)
 Şimdi daha önce yaptıklarımızı sağdan sola doğru aynen yapıyoruz. Sağdan bir şerit alıp ( res.1) sola hemen yanındakinin üzerine atıyoruz (res.2). Sonra soldaki 3. şeridi (res.3) alıp sağa daha önce attığımız şeridin üzerine atıyoruz (res.4).  Sonra  da 5 şeridin ortasındaki şeridi alın ve sol tarafa bırakın. (res.5) Böylece şimdi de solda örmeye başlayabilirsiniz. Şimdi de sağda 2 solda 3 şeridiniz var. 
* Ufak bir hatırlatma; Örmeye sağdan veya soldan başlarken her zaman en dıştaki şeritle başlayın. Böylece solda çalışırsanız soldaki şeritleri, sağda çalışırsanız sağdaki şeritleri örün. Sırayı her bitirişinizde tekrar soldan başlayın ve sağdan devam edin.(res.6-10)
Gerginliği ayarlamanız gerekiyor. Bunun için şeritleri tek tek sıkmanız gerekebilir.
Örmeye devam edin. Gerginliği yol boyunca eşit olarak devam ettirmeye devam edin.
Örgünüz bittikten sonra şeritlerin uçlarını bir araya getirip dikiyoruz.
Sonra başlangıç ve bitişi birleştirip tekrar dikiyoruz.
** Uçları birleştirmeden önce unutmayın ki bu örgü esnektir ve tasarımın esnek olmasını sağlar. Bu yüzden saç bandının başınızı tam olarak sarması için başınızdan biraz küçük olması daha iyi olacaktır.
Bu son adımda da dikdörtgen bir kumaş parçası kesin ama bu parçanın kapatmak istediğiniz bölümden biraz büyük olması gerekmekte. Kumaşın yan kenarlarını katlayarak kapatmak istediğimiz yere dikmek üzere hazırlayın.
Daha sonra kumaşın bir ucunu saç bandının içine dikin.
Kumaş parçasını bandın etrafına sarın ve diğer ucunu içine kıvırın.
Son olarak ta kıvırdığınız ucu dikin. 
Alıntı : http://www.makeit-loveit.com/2011/06/repurposing-tshirts-into-5-strand-braided-headbands.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder