9 Şubat 2012 Perşembe

Kirpikleri Uzatmak İçin Doğal Tarifler


 Tarif 1 -
Badem yağı bademden elde edilen doğal bir yağdır. Aroma terapi ve masaj uygulamalarında sıkça kullanılır. Badem yağı yağ asitleri açısından oldukça zengindir ve bu sayede kirpikler için nemlendirici görevi görerek kırılmaları engeller. Ayrıca nemlenen kirpikler normale oranla çok daha çabuk uzar ve parlak bir görünüm kazanır.
Kullanımı Badem yağı kirpiklere gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Gözler ilk olarak günün makyajından arındırılmalı ve temizlenmelidir. 1-2 damla yeterli olacaktır. Gözünüze badem yağını kaçırmamaya özen gösterin ve kirpiklerinize parmaklarınız veya pamuklu çubuk yardımıyla uygulayın.
Tarif 2 - 
Bir çorba kaşığı badem yağıBir tatlı kaşığı buğday özü yağıBir tatlı kaşığı soya yağı3'er tane ceviz ve fındıkBir çay kaşığı lanolin
Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağının içine 3'er adet tane ceviz ve fındık koyun. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıttıktan sonra süzün.
Süzerken içine bir çay kaşığı lanolin ekleyin. Karışımı küçük bir cam kavanoza koyun, her gece yatmadan önce bir pamuk yardımı ya da kulak temizleme çubukları ile hafifçe kirpik diplerinize sürün. Sürerken gözünüze kaçırmamaya özen gösterinin. 
Tarif - 3
1 tatlı kaşığı buğday özü yağı2 çorba kaşığı Hint yağı1 tatlı kaşığı lanolin3 adet fındık3 adet ceviz içi
Tarifteki bütün  yağlar benmari usulüne göre ısıtın. Daha sonra bu benmari yöntemiyle ısıttığınız karışımı süzüp küçük bir cam kavanoz içine koyun. Kaş ve kirpikleriniz dolgunlaşıncaya kadar bu karışımın içine pamuklu çubuğu batırıp kaş ve kirpiklerinize sürün.
Tarif 4 - 
Ceviz yağıSarımsak yağıFındık yağıSusam yağıBadem yağıZeytin yağı
Aktarlardan rahatça bulabileceğiniz bu yağların hepsi aynı oranda olacak hepsini bir şişeye boşaltıp tek bir karışım yapılır. Bu karışımı gece yatarken kirpik diplerine ve kaşınıza düzenli olarak sürmeye gayret edin.
*Bu yağları evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için de bu maddelerin ham maddesi lazım. Yani ceviz içi, susam, fındık içi, badem içi, sarımsak yağı ve zeytin yağı.Zeytin yağı ve sarımsak yağı hariç bütün malzemeleri mikserde krema haline gelene kadar çekilir.Bu karışımı bir şişeye veya kavanoza boşaltıp üzerine zeytin yağı ve sarımsak yağı ilave edilir. İyice karıştırılır. Bu karışımın arada karıştırılması da unutulmamalı.
NOT:Baş sarımsağı kabuklarını çıkarmadan 5 dk haşlayalım.Haşlanan sarımsakların kabuklarını soyup ezdikten sonra bir parça tülbentten geçirip suyunu süzebilirsiniz.Bu işlemi sarımsak yağı olarak kullanabilirsiniz.Haşlanan sarımsak kokmaz.
Tarif 5 -
1 bardak suyu kaynatın,1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı (1 yemek kaşığından biraz az) ekleyip karıştırın.
Karışımı koyduğunuz kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın.
Krem haline gelen bu karışımı 15 gün boyunca yatmadan önce kirpiklerine sürün. Gözünüze kaçmamasına dikkat edin. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.
*Hazırladığınız karışımı boş bir maskara kabının içine koyup uygulamanız sizin için daha kolay olacaktır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder