22 Şubat 2012 Çarşamba

DIY - Boya Kalemlerinden Takı Yapmak

İhtiyacınız Olanlar;
* Boya kalemleri
* Kıl testere
* İnce zımpara kağıdı
* Matkap ve çok ince matkap ucu
* İp (kolye için)
* Yapıştırıcı (küpe ve broş için)
* Broş arkalığı (broş için)


Basit Boncuk Kolye Yapımı ;
1 - Kolye yapımı için öncelikle boncuk yapmamız gerekiyor. Bunun için altıgen veya yuvarlak boya kalemlerini kullanabiliriniz. Kalemleri kıl testere ile 7mm uzunluğunda kesiyoruz. Kalemleri çok dikkatli ve yavaş çalışın. Fazla baskı uygulamayın ve nazik davranın. Böylece kalemleri keserken üzerindeki kaplama çatlamaz.
2 & 3 - Kestiğiniz yüzey keserken biraz kirlenebilir. Bunun için endişelenmeyin. İhtiyacınız olacak tek şey bu yüzeyi zımparaya hızlıca sürtmek. Zımparayı düz bir yüzeye yaymak ve kestiğiniz parçaları üzerinde sürmek sizin için daha kolay olacaktır.
4 - Son olarak boncuğunuzun  iki tarafından ince matkap ucu ile dikkatlice delikler açın. Bu işlem sırasında boncuğunuzun altına ufak bir tahta parçası koyarsanız matkabınızın zemine zarar vermesini engellemiş olursunuz.

Şimdi sadece kesilen boncukları istediğiniz gibi ipe geçirmek kalıyor. İşte bu kadar ;


İpucu ; Bu yaptığınız boncuklarla aynı şekilde bilezik te yapabilirsiniz. Eğer canlı renkler düşündüğünüz şey değil ise belki bastırılmış tonlar hoşunuza gidebilir. Özellikle beyaz boya kalemi boncukları çok şık bulacaksınız.


 Sivri Kolye Yapımı ;

1 - Öncelikle kalemlerinizin uçlarını kalemtıraşla açın. Daha sonra da önceden yaptığınız gibi istediğiniz ölçülerde kesin. Burada kullanılan uzunluk 3,5cm.
2 - Kestiğiniz boncuklara matkapla delik açın.
3 - Boncuklarınızı ipe dizin. Dilerseniz bu boncukların arasına hazırladığınız diğer boncuklardan katarak kombin de edebilirsiniz.
 
Broş Yapımı ;

1 - Broş Yapmak için altıgen boya kalemlerine ihtiyacınız olacak. Daha önceki gibi boncukları kesin. Resimdeki broş için boncuklar 6mm uzunluğunda kesildi. Broş için 19 adet boncuğa ihtiyaç duyacaksınız.
2 - Düz bir yüzeye kağıt zımparayı yayın ve boncukların yüzeyleri güzel ve pürüzsüz olana kadar yavaşça zımparalayın.
3 - Boncukları birbirine yapıştırmadan önce nasıl bir şekil vermek istediğinize kara verin ve ona göre düzenleyin. Daha sonra da güçlü ve hızlı kuruyan bir yapıştırıcı ile birbirine sabitleyin.
4 - birbirine yapışmış olan boncukları iyice pürüzsüz olana kadar tekrar zımparalayın.
5 - Son olarak ta arkasına broşunuzun arkalığını yapıştırın.
İpucu ; Bozuk bir broş yapmamak için boncukları birbirine yapıştırırken çok dikkatli olun. Arkalığı yapıştırırken düzgün görünen tarafın önce tarafta olmasına dikkat edin.
Boncukları birbirine yapıştırırken çok az miktarda yapıştırıcı kullanın ki sağdan soldan taşmasın ve hem ellerinize hem de yüzeye yayılıp kötü görüntülere neden olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder