11 Aralık 2011 Pazar

Vejeteryan Hamburger




MALZEMELER 
1 baş soyulmuş ve doğranmış sarımsak1 1 / 2 su bardağı haşlanmış nohut1 çorba kaşığı zeytinyağı1 / 2 fincan, kişniş ve / veya maydanoz yaprakları1 / 2 orta boy kırmızı soğan, ince doğranmış1 / 4 fincan ayçiçek çekirdeği içi1 / 4 bardak ince kıyılmış kabak1 1 / 2 su bardağı haşlanmış bulgur2 yumurta1 / 2 bardak ekmek kırıntısı1 / 4 çay kaşığı kimyon1 / 4 çay kaşığı kırmızı biberDash Tabasco sosu diyor :)1 / 2 limon suyuTuz ve karabiber 
Mutfak robotunuzun bıçağını takın ve içine nohut, sarımsak ve zeytinyağı koyun. Tamamen eriyip yumuşak püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Geri kalan malzemeyi ve hazırladığınız nohut püresini büyük bir karıştırma kasesine aktarın ve çok iyice karıştırın.Ellerinizi iyice yıkadıktan sonra karışımdan 6 köfte hazırlayın. Ama dikkat edilmesi gereken çok kalın olmamalarıymış yoksa çatlayabilirlermiş. Bu köfteleri 10 dakika kadar dinlendirmek gerekiyor.




Genis bir tavaya yüzeyini kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyip orta ateşte koyun. Köfteleri kızgın tavaya yavaşça yatırın. Köftelerin altı parlak kahve - altın rengi alana kadar 3-4 dakika pişirin. Çevirin ve diğer tarafı da aynı rengi alana kadar 3-4 dakika daha pişirin. Çevirdikten sonra peynir eklemek isterseniz çok ince dilimlenmiş peyniri pişmiş tarafına koyabilirsiniz. Sonra bir kapak ile tavayı kapatın. 1-2 dakika daha pişirin. Peynir eridiğinde kapağı kaldırabilirsiniz.
Vejeteryan burgeri kızarmış ekmek  ve isteğe göre mayonez, ketçap, dilimlenmiş domates, hardal, avokado, dilimlenmiş soğan, yeşillik ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
alıntı : kittykatherine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder