12 Mayıs 2012 Cumartesi

DIY - Makreme Bilezikler Yapalım


Bu yaz bu rengarenk bilezikleri çok göreceğiz. Yapımı hem de o kadar basit ki. Şimdiden kolay gelsin!

İhtiyacınız olacak malzemeler;
* 5,5metre kadar 0,5mm lik ip
* Aradaki metal bağlantı (bir halka gibi)
* Nakış iğnesi
* Makas
* Düz burunlu pense
* Çakmak 
Öncelikle kordonumuzu 2 adet 75 cm, 2 adet 50 cm 1 tane de 25 cm uzunluğunda parçalara kesiyoruz. 50 cm lik ipleri ortadan kıvırıyoruz. Aşağıdaki gibi halkaya sokup sonra kendi içinden geçirerek halkaya sabitleyin. Bunlar ana ipleriniz olacak ve sabit olacaklar.
75 cm lik ipi ortalayıp daha önce halkaya sabitlediğimiz ipin arkasına geçiriyoruz. Sağ taraftaki ipi sola doğru kıvırıp soldaki ipin altından geçirin. Soldaki ipi sağ tarafa, ortadaki iplerin altından ve sağda oluşan halkanın içinden geçirin. 
İpi sıkıca çekin ve düğümü en üste kaydırın.
Soldaki iple yarım daire yapıp ortadaki iplerin üzerinden sağdaki ipin altından geçirin. Sağdaki ipi de ortadaki iplerin altından sağdaki yarım dairenin altından geçirip çekin.
İpleri sıkıca çekin ve bu adımları tekrarlayın. Sağ, sol, sağ, sol. İstediğiniz uzunluğa ulaşana kadar devam edin. Ama kullandığınız tokaların 1-1,5cm olduğunu da unutmayın.
Düğümleri bitirmek için iplerden önce birini sonra diğerini nakış iğnesine geçirip 2,3 düğümün  içinden geçirip çekin. Eğer iğneyi elle çekemiyorsanız bir pense kullanabilirsiniz.
İki kordonu da geçirdikten sonra fazlalıkları kırpın.
Sürgülü bir kapama yapmak için, bileziği bir daire şekline sokup orta iplikleri üst üste getirin. Burada elinizdeki hurda ipleri kullanıp geçici olarak ipleri birbirine bağlayın.
25 cm lik ipi alıp geçici olarak bağladığınız iplerin altında ortalayın. Daha önce bilezikte yaptığımız gibi düğüm atarak örmeye başlayın. 
1-1,5 cm kadar örüp düğümleme iplerini arka içte saklıyoruz. Geçici ipleri de sökün.
Şimdi hareketli ve bileziğine göre ayarlanabilir düğüm hazır. Bilekliği bileğinize geçecek kadar ayarlayıp ortadaki iplerin ucuna düğüm atın ve fazlalıkları kesin.
İşte bu kadar! Ayarlanabilen düğümlü bileziğiniz hazır!
http://honestlywtf.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder